A gitár eredete

A kezdetek

A férjem, Dani zenész. Több hangszeren is tud játszani, de a kedvencei a gitárok. Nem telik el úgy egy hónap, hogy ne akarna venni valamilyet. Folyton az internetet bújja, és a használt gitárokat nézegeti. Amióta együtt házasok vagyunk, 6 éve, 6 gitárt vett. Minden évre jutott egy.

Persze a dolog nem ilyen egyszerű, ki kell fogni a jó ajánlatokat, és aztán el is kell menni személyesen megnézni, nincs-e valami turpisság a dologban.

Amikor a legutóbb ment egy ilyen személyes találkozóra, és megnézte a gitárt, azzal jött haza, hogy szerinte az egyik nagy márkát hamisítják. Fogalmam sincsen, hogy jött rá, nekem az összes szinte ugyanolyannak tűnik. Mivel nagyon a szívén viseli ezeket a dolgokat, ezért azzal jött haza, hogy azon gondolkodik, megkeres egy magánnyomozó irodát a dologgal, hogy ne folytathassák tovább a hamisítást. Már meg is beszélte a dolgot a gitár tulajdonosával, ő nem vette észre, amikor megvette, hogy valami nincs rendben.

Mondtam Daninak, hogy ha ezen gondolkodik, akkor kérdezze meg a bátyámat, ő már tapasztalt a kérdésben, legutóbb a felesége után nyomoztatott. Rá is ment a házassága. Biztosan tud ajánlani neki egy jó irodát.

A nyomozás

Másnap beszélt is a bátyámmal, aki ajánlott neki egy jó magánnyomozó irodát, és Dani még aznap fel is hívta őket, hogy megbeszéljen egy személyes találkozót.

A találkozó után Dani nagyon izgatott volt, mert elvállalták az ügyet, mi több, a detektív a segítségét is kérte, azt mondta akkora szakmai tudása van a gitárokról, hogy ez mindenképpen jól jöhet a nyomozás során.

A következő napok lázas munkával teltek. Dani azt mondta, nem beszélhet a nyomozás részleteiről, de ha vége van, mindent elmond. Amúgy sem hiszem, hogy értettem volna, amit magyaráz, és be kell, valljam annyira nem is érdekelt a dolog szakmai része, inkább csak a nyomozás menete. Kíváncsi voltam, hogy úgy csinálja-e, mint a filmekben, mert az szerintem nagyon szexi. Sajnos mire ez kiderül, addigra más késő lesz, mert abbahagyja ezt az önkéntes munkát.

Azért annyit elárult, hogy nem követ, és nem figyel meg senkit, ő csak a gitárokhoz adja a szakmai véleményét. Nem tudom, hogy lehet, hogy ekkora szenvedéllyel viseltetik a hangszerek iránt, de elhatároztam, hogy megjutalmazom valamivel, amiért ilyen önzetlen dologra adta a fejét.

Bonyodalmak

Az egyik péntek este elvittem vacsorázni, nagyon örült ennek. A munka után már éppen egymásra hangolódtunk, amikor megszólalt a telefonja. A detektív volt az. Mikor letette a telefont, Dani azt mondta, hogy be kell mennie a magánnyomozó irodájába, és lehet, hogy egész éjjel bent lesz, ne várjam meg. Eléggé elszomorodtam, hogy ez az ügy keresztbe tett a jó kis esténknek, hiszen már mindent elterveztem.

Dani nem ért haza éjszaka, de másnap délre sem. Már kezdtem aggódni, ezért felhívtam telefonon. Azt mondta, van még egy kis dolga, de nemsokára otthon lesz. Végül este ért csak haza, és rögtön bedőlt az ágyba. Azt mondta, ne aggódjak, semmi veszélyeset nem csinál. Bíztam is ebben.

Most már csak abban reménykedünk mindketten, hogy sikerrel zárul a nyomozás, és felgöngyölítik az ügyet a detektívvel, mert minden jó, ha jó a vége.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.