Az autóban szól a zene, a motornak hangja nincs

Mindenki, aki vezet, biztos vagyok benne, hogy nem képes kukán ülni az autóban, főleg akkor, ha egyedül megy épp valahova. Nyilván más tészta, ha valaki van, akivel beszélgetünk útközben, de alapvetően a rádió mindig be van kapcsolva. Én személy szerint meg tudnék halni úgy, ha nincs zene, miközben vezetek, mert közben dúdolok, fütyülgetek, énekelek. A zene egy olyan megfoghatatlan dolog, amitől ha kell, feléledünk, vagy le is hangolódhatunk. Számomra a zene kész feltöltődés inkább, hisz szomorú zenéket nem hallgatok, ha pedig rossz kedvem van, akkor vidám dalokat hallgatok, hogy elmúljon a rosszkedv.

Ám adódott egy alkalom, amikor nem volt éppen előnyös az, hogy hangosan hallgattam az autópályán hazafele menet a kedvenc számaimat…

Egy kis előzmény

castrol olaj

castrol olaj

Gyerekkorom óta ugyanazért az autómárkáért rajongok és mindig is az volt számom AZ autó. Végre sikerült is megvennem, aminek elképesztő mód örültem is. Viszont tudni kell erről a márkáról, hogy habár szép autókat gyártanak, de műszakilag közel sem annyira megbízhatóak, mint egy japán vagy német autó. Mindezek ellenére megvettem, mert ez volt az álmom, azt hiszem, ennél több magyarázat nem szükséges, hisz mindannyian tudjuk, hogy az álmainkért sokszor tűzbe is mennénk akár.

Nos, amikor mentem hazafele a pályán, éppen a kedvenc zeném jött, és feltekertem a hangerőt, miközben a belső sávban repesztettem. Imádom ezt az érzést! De elkezdett füstölni a motor, megijedtem nagyon, hogy mitől lehet ez, így gyorsan kisoroltam és leálltam a leállósávban. Pont a szerelőnél lévő lejárónál voltam, mindig minden kocsimat ő csinálta és elég jóban is vagyunk, így felhívtam. Elvontatott a műhelyébe és azonnal meg is nézte, hogy mi lehetett a gond. Kérdezte, hogy miért nem álltam azonnal félre, amikor rossz hangja volt a motornak. Azt válaszoltam, hogy annyira hangosan hallgattam a zenét, hogy nem is nagyon hallottam semmit, csak a füstöt láttam már. Azt mondta, hogy rossz minőségű olaj van a kocsiban és emiatt rosszalkodott a motor. Szerencsére még az se volt késő, hogy akkor álljak meg, amikor füstöl a motor, nem lett maradandó baja. Ettől függetlenül egy teljes olajcserét mindenképpen javasolt, és rám szólt, hogy ennél sokkal sűrűbben nézzem az olajszintet, mert ez az autó szereti enni az olajat. Amit lekapott a polcról, Castrol olaj volt. Azt mondta, ennél jobbat keresve se találunk. Mivel teljesen megbízok benne, így nem szóltam bele, illetve azért a Castrol olaj egy olyan brand, amit mindenki ismer, és senki nem vonja kétségbe, hogy jó lenne-e vagy sem, van neve, van múltja és van ára is. Viszont ahonnan a szerelőm rendeli a castrol olajokat az autójába, és amiket tölt az ügyfelei autójába, azok a castrol olajok mind ugyanerről a helyről vannak rendelve, az olajwebshop.hu-ról.

Laci, a szerelő, elmondta, hogy évek óta onnan rendel, mert gyorsak, megbízhatóak és jó áron kínálják a prémium minőségű kenőanyagokat, köztük a motorolajokat is. Laci a castrol olajra esküszik, mindig azt rendeli tőlük nagy tételben, mert ugye neki kell, hogy legyen kéznél többféléből, illetve 20 ezer forint vásárlás felett, ingyenes a kiszállítás, nem kell érte fizetni. Elkezdtem nézegetni én is a honlapot, ami már első blikkre is nagyon tetszett. Elég alapos ember vagyok, ezért rendesen átnéztem az egész weboldalt. Hamar megláttam a következő dolgokat. Észrevettem, hogy számos jó értékelés, referencia van névvel együtt közzétéve a honlapjukon. Garanciát vállalnak az elégedettségre, és azonnal feltűnik, hogy egy barátságos, jól működő teammel van dolga az embernek. Ami még külön tetszett, hogy a termékpaletta a legszélesebb azok közül az oldalak közül, amikkel még találkoztam és ezzel foglalkoznak. Laci ajánlására persze csak a castrol olajokkal foglalkoztam, ám a castrol olajokon belül is kiszerelésben és fajtában is sok eltérő volt, egy percig sem izgultam, hogy vajon lesz-e az én autóm motorjához való olaj.

Ami tanulság volt számomra, hogy habár zene nélkül nem szeretek vezetni, mégis jobb, ha odafigyelek az autóra is, mert ő mégis csak „szólt”, hogy valami nem oké, csak én nem hallottam meg. Azért mentségemre szóljon az is, hogy ebben az autóban olyan hangrendszer van, ami szintén mindig az álmom volt, és olyan eszméletlenül jól szól, annyira jó a basszusa is, hogy nehezen bírom ki azt, hogy ne tekerjem fel a hangerőt és a basszust is. Sajnos nekem sokszor veszi el az eszem, ha valami álmom ennyire közel van, főleg ha meg is valósult. Nem csak a hangrendszer és az ezzel való zenehallgatás, ami ilyen, hanem maga az autóm is. Nagy motor van benne, egészen pontosan egy 3.2-es V6-os motor. Ennél a motornál az ember nehezen bírja ki, hogy nem nyomja neki, persze csak ha olyan útszakaszon van, más életével nem játszok soha. Mindenesetre eléggé buta voltam, hogy a zene miatt gyilkoltam a motort, de így már tudom, hogy a castrol olaj a legjobb neki, és biztos vagyok benne, hogy ezentúl ezzel a részével nem lesz gond, mert én is betáraztam az olajwebshop.hu nevű oldalról a számomra megfelelő castrol olajokból és rendszeresen nézegetem a nívópálcával az olajszintet is. Ezen kívül azért is jó, hogy a zene se üvölt már az autóban, mert így sokkal jobban hallhatom és élvezhetem a V6-os erőteljes morgását, amire mindenki azonnal felfigyel. Főleg ha a lámpánál én vagyok az első és elindulok. Nehéz lenne ez után beülni egy gyengébb autóba, de sajnos sor fog rá kerülni, mert mint sokunk, én is szeretnék lassan családot. Ekkor pedig ugye az a szempont, hogy nagy legyen, tágas és gazdaságos, mind fenntartásban, mind fogyasztásban. Gondolhatjátok, hogy egy ilyen autónak nem 2 forint a fenntartása, főleg, hogy az olajat is ennyire szereti. Ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy minden férfi életébe kell egy ilyen autó. Nem azt mondom, hogy ugyanilyen, mint az enyém, hanem egy olyan, amiről mindig álmodozott. És itt nem lehet kifogás a pénz, kivéve, ha nem engedhetjük meg magunknak az álomautót. Én meg tudtam engedni magamnak szerencsére, de természetesen tudnám másra is költeni ezt a pénzt, amit rá költök. Viszont amíg fiatal vagyok és van rá lehetőségem, úgy éreztem, feltétlen meg kell valósítanom ezt az álmomat!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.