Az igazi zeneszeretet még a fürdőszobán is meglátszik

Mióta elkezdtem operába járni, újabb és újabb nagyon kellemes embereket ismerek meg. Egy darab meghallgatása után szokásom, hogy ismeretlenekhez is oda merek lépni, ha látom, hogy ők is egyedül vannak, és velük beszélem meg, hogy mi tetszett a darabban, és mit szűrtem le belőle a saját életemre. Így ismertem meg egy este Gábort, akivel elég hamar össze is barátkoztunk annyira, hogy meghívjon a lakásába.

fürdőszoba

fürdőszoba

Bár az operában nem mertem volna megesküdni rá, de amikor megérkeztem hozzá, kiderült, hogy sejtésem igaz: Gábor ízlése, mint a zenében is, az élet minden területén kiváló. Bár láthatóan nem kirívóan gazdag, mégis olyan jó ízléssel válogatta össze bútorait és felhasználási tárgyait, hogy a lakásába megérkezni már egy igazi pihenés volt a léleknek – és ehhez már csak plusz, hogy a háttérben is az a lágy, kellemes zene szólt, ami mellett mondhatjuk, hogy megismerkedtünk.

A legszebb helyiség azonban a lakásban egyértelműen a fürdőszoba volt: ugyanúgy, mint minden más, ez is tudatosságról és gondos tervezésről adott tanúbizonyságot. Kicsit el is szégyelltem magam, amikor a saját fürdőszobámra gondoltam: nálam még az olyan apró dolgok se stimmelnek, amiket bármikor le tudok cserélni. A gyerekek miatt azonban otthon minden törülköző különböző mesefigurákkal van díszítve, a köntösök és fogkefék pedig mind-mind eltérő színekben pompáznak. És természetesen, mindegyik mindig el is van dobálva – vagy a csaptelepen kallódnak szanaszét, vagy a földre vannak ledobálva. A legjobban oda nem illő része a fürdőszobának a zuhanyzófüggöny: a színes mantrákkal díszített anyagot még édesanyámtól kaptam, és halálra sértődne, ha nem lenne kirakva.

Ehhez képest Gábor fürdőszobája nem csak az ilyen apróságokban volt tökéletes, hanem már az elejétől fogva gondosan ki volt válogatva minden csempe és fürdőszobai bútor, ami ide került. A szép fehér helyiség tökéletesen egységesnek látszott, és semmi sem volt benne eldobálva – olyan volt, mint egy fantasztikus szimfónia.

Meg is kérdeztem tehát házigazdámat arról, hogy sikerült ilyen impozáns helyiséget berendeznie, mire elárulta, hogy az ő része a dologban csak annyi, hogy felismerte, hogy jobb profikra hagyni a munkát. A fürdőszoba megtervezése során ugyanis egy erre szakosodott cég volt a segítségére, akik minden terhet levettek a válláról, és olyan gyönyörű végeredményt hagytak hátra, mint amit láthatok.

Neki is egy barátja javasolta, hogy keresse fel őket, mert tudta, hogy a lakásába nem fog csak úgy szedett-vedett módon összeválogatni mindent, ami az útjába kerül. Később pedig nagyon megköszönte ennek az ismerősének a segítséget, mivel, mint kiderült, aranyat ért. A cég nem csak hogy levette a válláról a tervezés nehézségeit, és előállt olyan tervekkel és árajánlatokkal, melyeket ő valószínűleg elkészíteni se tudott volna (nem hogy ilyen olcsón), még a kivitelezésben is sokat segített.

Gábor elmesélt még néhány anekdotát arról, hogy hogyan sikerült például a legjobb fürdőszobai bútorokat kiválasztani azután, hogy a vizesblokkokat már eldöntötték. Mint kiderült, ennek a területnek is megvan a maga „tudománya”, és a végére már nekem is nyilvánvaló volt, mit értett az alatt, hogy nem lehet csak úgy összehordani a különböző dolgokat, amikkel találkozunk a boltban. Ugyanígy igaz ez minden fürdőszobai textíliára vagy kiegészítőre – tehát pont az a dolog, amit én otthon előszeretettel csinálok.

„És a takarítás hogy megy? Abban még igazán segíthetnél…” – kérdeztem őt viccelődve, és ezen mindketten jót nevettünk. Azért megnyugtatott, hogy egy ilyen szép fürdőszobában még a takarítás is sokkal könnyebben megy, hisz azonnal látszik a munkánknak a pozitív végeredménye, ami igazán lelkesítő. Persze, megvan az a hátránya is, hogy a kosz is hamarabb meglátszik, de mégis, semmi pénzért nem döntene másként abban, hogy külső segítséget kér a fürdőszobájának a berendezéséhez – a végeredményről úgy gondolja, hogy teljesen megérte.

Ráadásul, amikor takarítani kell, akkor általában az csak még egy kifogás arra, hogy felrakja kedvenc bakelitét, így általában még azt is képes szórakozásként felfogni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.