Beindult a szekér, zenei producerként tevékenykedem és még klímát is szereltettem a stúdiómba

Volt már olyan az életedben, hogy valamit mindennél jobban akartál és ezért szinte bármit képes lettél volna megtenni? Na, én pont így voltam a zenei producerkedéssel. Minden vágyam az volt, hogy egyszer ebben a szakmában helyezkedjek el. Emiatt képes volt több évre kiköltözni Stockholmba is, ahol elvégeztem egy ilyen iskolát. Miután megkaptam a végzettségről a papíromat, visszatértem Magyarországra és a külföldön félretett összes pénzemet egy saját zenei stúdióba fektettem bele. Vettem egy nagy házat és ott alakítottam ki a stúdiót. A külföldi kapcsolataimnak köszönhetően szerencsére hamar szereztem itthon is ügyfeleket és támogatókat. Úgy tűnt, minden tökéletesen halad ahhoz, hogy teljes mértékben megéljek az álomszakmámból. Azonban túl szép lett volna, ha minden zökkenőmentesen történik. A stúdió kialakítása közben mindenre gondoltam, tényleg mindenre, csak épp arra nem, hogy nyáron iszonyatosan bemelegszik a helyiség. Egy különálló kis épületrészről van szó ugyanis, amin ugyan nincsen ablak, de lapos tetős és nyáron telibe süt oda a nap. Ezt az első forróbb napokon tapasztaltam meg sajnos és el voltam keseredve, amiért nem jutott eszembe az átalakítás során mennyezeti klímát beszereltetni. “Most szét kell itt bontani mindent miatta, jó hülye vagyok!” – korholtam le saját magamat idegesen. Sokat gondolkodtam, hogy lehet ezt megoldani ügyesen, a lehető legkevesebb melóval. Nem is értem rá nagyon arra, hogy napokig otthon üljek és vigyázzak a munkásokra. Egy megbízható céget szerettem volna találni, akikre nem kell felügyelni és maguktól mennek náluk a dolgok. A bátyámmal, Lajcsival konzultáltam ez ügyben, aki egy műszaki cikkeket forgalmazó áruháznál dolgozik beszerzési asszisztensként. Gondoltam, hogy hátha ő tud nekem ajánlani egy király kis céget, akik megfelelnek a kritériumoknak.

Egy kis kávézóban ültünk össze Lajcsival. Pontosabban a kedvenc kis kávézónkban és ugyanazt kértük, mint amit eddig is lassan már tíz éve: én egy latte macchiato-t, a bátyám pedig epres forró csokit. Kati, a barista mindkettőt a lehető legtökéletesebben készíti el mindig, benne még sosem csalódtunk. Mikor leültünk az asztalhoz, már jött is és csak annyit kérdezett: “A szokásos lesz, srácok?” Nevetve bólintottunk, majd visszatértünk a beszédtémánkhoz. Kifaggattam a tesót, hogy milyen klímaszerelőket ismer, kikkel volt már esetleg tapasztalata is. Felsorolt párat, de valahogy egyikért sem rajongott, mindenkiben talált valamit, ami tetszett neki, senkit nem mert nekem tiszta szívvel ajánlani. A nagy sóhajtozásra Kati is odajött hozzánk és megkérdezte, mik ezek a csalódott arckifejezések, amiket vágunk. Neki is elpanaszoltam a problémámat. Figyelmesen végighallgatott, már pár másodpercet hümmögött. “A klimapolar.hu-t esetleg ismered?” – kérdezte tőlem. “Még sosem hallottam róla, esetleg van tapasztalod velük kapcsolatban?” – kérdeztem vissza. Kati körülnézett a kávézóban, de nem volt új vendég, szóval pár percre leült mellénk az asztalhoz és elmesélte, miként szerelte be neki a lakásába a vadonatúj klímáját ez a cég. Érdeklődve ittuk a szavait Lajcsival. Mikor Kati befejezte a sztorit, egy hatalmas kő esett le a szívemről. “Kati, te megmentetted az életemet!” -fakadtam ki neki. És nem is túloztam nagyon. Kati olyan jókat mesélt erről az oldalról, hogy nem is kerestem tovább. Hazaérve azonnal ellátogattam a fentebb már említett oldalra és ott is ragadtam pár órára. Hogy miket találtam ott, amik ennyire lekötöttek? Azt mindjárt megtudjátok!

kazettás split klíma

Szóval Katinak köszönhetően sikerült rálelnem a tökéletes cégre. A weboldaluk alapján egy hatalmas választékkal rendelkező, alacsony árakkal dolgozó cégről van szó. Plusz infó, hogy a termékek árában már benne van a szerelés ára is! Hát nem remek? Nem kell külön fizetni azért, hogy eljönnek és beszerelik a klímát, hihetetlen. Ezt nem sok helyen láttam eddig, pedig jó sok klímás oldalt végigböngésztem akkoriban. A weboldalnak amúgy a felépítése, az átláthatósága is igazán átlagon felüli, egykönnyen megtaláltam azt, amit kerestem: a kazettás split klíma szekciót. A választékból aztán már nem tudtam, melyiket is kéne választanom, ezért tárcsáztam az oldalon található telefonszámot és megkértem a céget, hogy fáradjanak ki hozzám felmérni a stúdió épületét, hogy hogyan lehetne megoldani az ilyen klíma beszerelését. A vonal másik végén lévő kedves hangú alkalmazottal lebeszéltünk egy időpontot, ami nekem is megfelelt és ígéretet kaptam, hogy ki fognak jönni megnézni a terepet. Kati elmesélése alapján nem is kételkedtem abban, hogy esetleg nem jönnek el.

A bizalmamat nem is játszották el, mert a megbeszélt napon megjelentek nálam a klimapolar.hu munkatársai. Hátravezettem őket a stúdió épületébe és elmondtam nekik az elképzeléseimet, a problémáimat, hogy mivel küzdök most így nyáron. Ők is érezték, hogy nagyon fülledt a levegő a kis épületrészben és a látottak, valamint a tapasztaltak alapján ajánlottak nekem egy konkrét típust. Ezt a típust én később meg is rendeltem a weboldalon keresztül. Az ára nagyon kedvező volt, más oldalakon csak drágábban láttam ezt a kazettás split klímát. Nagyon örültem még, hogy volt lehetőség online átutalással is fizetnem, így könnyedén, egyszerűen, a kanapémról kifizethettem ezt a komoly szerkezetet. Miután megtörtént a rendelés, kaptam e-mail-ben visszaigazolást és tájékoztattak is engem a klíma szállítási időpontjáról és a beszerelésről.

Aznap még szóltak külön is, hogy jönnek. Természetesen otthon voltam egész nap, nem mentem sehova és vártam őket. Mikor csengettek, rohantam kinyitni a kaput. A stúdiószobában aztán magukra hagytam a szakembereket, akik nagyon szépen végezték a dolgukat. Néha rájuk néztem azért, no nem azért, hogy ellenőrizzem, minden megvan-e, hanem hogy hogyan halad a munka. Igen gyorsan csinálták azt, amit kell. Ugyan nem egy délutánba tellett szétszedni az álmennyezetet, beszerelni a klíma külső és belső egységét, de másnap estére már készen voltak a macerás feladattal. Tökéletes munkát végeztek, szépen visszahelyezték az álmennyezetet is, úgy nézett ki a stúdió, mintha semmi sem történt volna ott, még a törmeléket is eltakarították maguk után a munkások. “Le a kalappal Önök előtt!”- dicsértem meg a munkájukat. A munkálatok befejeztével be is kapcsoltuk a klímát, ami kellemes hőmérsékletre hűtötte le a stúdiót. “Máris jobb itt tartózkodni.” – jelentette be nevetve a klimapolar.hu egyik alkalmazottja. Ennek nem is mondhattam ellent, mert teljes mértékben igaza volt. A fülledt meleg megszűnt, a helyét kellemes, hűvös levegő vette át köszönhetően a beszerelt klímának.

Miután megkaptam a garanciapapírokat és a számlát, leparoláztam a szakemberekkel és “útjukra engedtem őket”, azaz kivezettem őket a kertkapun az utcára. Elmentek, én pedig beültem a stúdiómba és élveztem a kiváló hőmérsékletet a megújult “munkahelyemen”.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.