Egy örült időszak csodálatos maradványa

Amikor felvettek a Liszt Ferenc Zeneakadémiára azonnal berezeltem. Persze volt még egy hónapom felkészülni a gondolatra, hogy ott fogok tanulni nagyérdemű zeneművészek kezei alatt, de valahogy mégis végig stresszeztem ezt az egy hónapot. Ebben az időszakban, fiatal és tapasztalatlan lévén azt hittem, hogy nagyon fontos, hogy mit gondolnak rólam a többiek, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy hogyan öltözködöm, mit mondok, mire hogy reagálok és egyáltalán milyen ember vagyok. Azóta persze tudom, hogy egyedül az fontos, hogy nem kell senkinek megfelelnem, csakis saját magamnak, és hogy igazán szeretnem és ismernem kell önmagamat.

Az izgalom arra késztetett, hogy kezdjek el olyan szinten törődni magammal, amit most már, teljesen fölöslegesnek tartok. Természetesen az ápoltság nagyon fontos, de akkor még szoláriumba és manikűröshöz is elmentem, hogy tökéletes legyek (mintha ez bármit is változtatna a tudásomon és tehetségemen, amivel a nagybőgőhöz értek). De köszönhetek jó dolgokat is ennek az izgatott lelkiállapotú időszaknak. Például ekkor vásároltam magamnak egy táskát, amiben a kottáimat hordoztam az évek alatt, és ami azóta a védjegyemmé vált szakmai körökben. Egy csodálatos sötét színű férfi bőr válltáskáról van szó.

A táska megvásárlására már rég készültem, hiszen zene suliba jártam és ott is sokat bajlódtam, a kottákkal. Persze, ott volt egy biztos pont: a sulitáska. De úgy éreztem, hogy a zeneakadémiára nem mehetek hátizsákkal, valami stílusosabbra van szükségem. A bőr táska, mint olyan, az érettségi időszakában fogalmazódott meg benne, amikor az egyik tanár oldalán láttam egyet lógni. Persze sokkal szebbet képzeltem el magamnak és sikerült is szebbet vásárolnom, de az ötlet innen származott. Amikor kérdeztem a családomat és a barátaimat, hogy szerintük honnan tudnék ilyet vásárolni, kiderült, hogy egyikük sem ismer férfi bőr válltáskákat árusító üzletet a városunkban. Már nagyon zavart a dolog, főleg, hogy hetek választottak el az egyetemi kezdéstől, amikor hirtelen villámcsapásként rájöttem, hogy mennyire hihetetlenül bárgyún gondolkodtam, hiszen eszembe sem jutott az internet. Azonnal rákerestem, hogy hátha találok egy üzletet a városunkban, de ekkor ennél is jobbat találtam.

Egy webshopot, aminek őrületes választéka volt kifejezetten csak bőr táskákból. Ezen belül pedig a férfi válltáskák között is volt választék, úgyhogy sikerült kiválasztanom egy különleges darabot. Bőven az egyetem kezdése előtt érkezett meg a rendelés, szóval volt időm kiismerni a táskát és eldönteni, hogy melyik rekeszébe mit fogok majd tartani. A táska két nagy belső rekeszből állt. Az egyikbe kifejezetten csak a kottáimat (és esetleg más egyetemi papírt) terveztem tartani. A másikba pedig más kellékeket, például kulacs, pénztárca, tolltartó (jelzem, itt jöttem rá, hogy nincs tolltartóm). Az elülső kisebb zsebbe pedig apróságokat terveztem tartani, mint például a buszbérlet, vagy a papír zsebkendő. Vagy bármi más, random apróság. Aztán gyorsan rendeltem még egy kis tolltartót is magamnak, hogy teljesen készen álljak az évkezdésre.

Mindebben pedig az a legszuperebb, hogy mindkét eszköz azóta is tökéletesen szolgál engem. Amikor néhány hónap múlva elszakadt a pénztárcám, azt is a Bagboxról rendeltem magamnak, mert már nagyon bíztam a termékeikben, és azóta is bízom. A zeneakadémiát is elvégeztem már azóta és most több zenekarban is zenélek. Ezek a zenekarok teljesen különbözőek létszámukat és stílusukat is figyelembe véve, épp ezért gondolkodtam azon is, hogy veszek egy új táskát. Na, nem mintha annyira rá szorulnék, mert ez még mindig jó, de néha bele gondolok, hogy egy három rekeszes oldaltáskában a kottáimat is külön tudnám választani és akkor nem kellene mindig perceket töltsek azzal, próba előtt, hogy rendszerezzem őket. Most már könnyen gondolok ilyesmire, hiszen ismerem a Bagboxot és a választékát.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.