Gyerekkori emlékek

Volt egy szabad fél napom tegnap, és úgy döntöttem, hogy hazaugrom kicsit a szüleimhez. Nincsenek túl messze Budapesttől, úgyhogy nem egy nagy kirándulás, de ritkán van időm hazautazni. Ők pedig mindig örülnek nekem, ha látnak, akár csak pár órára is.

Tegnap is így tettem, és nem is volt hiába. A szép időn felbuzdulva nekiláttam egy kicsit rendet tenni a kerti kisházban, és olyan emlékeket idéző tárgyakat találtam ott, amik feldobták az egész napomat. Például megtaláltam gyerekkori bukósisakokat, amiket még akkor kaptunk, mikor a húgommal biciklizni tanultunk. Akkor is március lehetett, és megérkezett abban az évben először a szép idő, így felavathattuk a karácsonyra kapott bicikliket. Találtam még régi társasjátékot is, amiről ne kérdezzétek, hogy hogyan keveredett a kerti sufniba!

Persze gyakorlatilag nem jutottam semmire ennyi idő alatt, már ami a rendrakást illeti. Épp, hogy belekaptam a kupacok tetejébe. De talán majd tudok rá szorítani egy hétvégét, mikor nincsenek próbák és koncertek, és megkérem a szüleimet is, hogy segítsenek. Akkor talán el lehet ezt intézni egy hétvége alatt. Kíváncsi vagyok, hogy mik fognak még onnan előkerülni, mert sok-sok éve már, hogy annak a helyiségnek a padlóját láttam. A bukósisakok egyelőre ott maradtak, de majd az egészhétvégés projektbe beillesztem a letakarításukat is, mert a korukon kívül a világon semmi bajuk nincs.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.