Ha elég ügyes vagy egy jó használt bakelitlemez megvásárlása nem kerül többe mint adott esetben egy tusfürdő

Nemrégiben egy nagyon örömteli esemény történt a kisvárosom életében! Mármint összességében a többség nem is tudott róla és még kevésbé érdekelte mindez, de engem nagyon is megfogott a hír. Szóval arról van itt szó, hogy megszervezték az első helyi lemezbörzét a művelődési ház pincéjében. Engem mint elszánt bakelit gyűjtőt nagyon is mélyen és örömtelien érintett a bejelentés, miszerint ez fog történni a városban. Nem is igazán számítottam rá, hogy valaha is elég lesz csupán elsétálnom a helyi művházig, hogy hódolhassak az egyik legjelentősebb hobbimnak. Szerencsére ezzel nem voltam egyedül, így elég sokan jelentek meg a várva várt napon az eddig bujkáló, vagy érthető módon kicsit jobban elzárkózott gyűjtők.

Az izgalom persze azonnal a tetőfokára hágott, amint beléptél a terembe és megláttad a sok-sok felállított lemezes standot, hisz mindről a potenciáliasan beléjük rejtett kincsek jutottak az ember eszébe. Nem is igazán lehet leírni ezt az érzést, azt hiszem a világ egyik legjobb dolga, amikor az ember hosszú keresés után végre ráakad egy olyan tárgyra vagy igazából bármire, amit már régóta keres. Na, a bakelit kultúrában ez hatványozottan igaz elvégre annyi minden befolyásolja az embert. Egyrészt mindenképpen meg kell említsük azt a tényt, hogy nyilván megvannak azok az albumok, amiket az adott személy már nagyon régóta próbál levadászni ám valamiért ez sosem jön össze. Aztán tegyük hozzá, hogy nem mindegy a nyomás helyszíne és adott esetben az évjárata sem, ez mondjuk már inkább függ attól, hogy mennyire szeretnénk egy legendás, értékálló termékhez hozzájutni, aminek adott esetben elég magas a piaci ára is. Azt is megtehetjük persze, hogy rámegyünk az olcsóbb verziókra és mondjuk nem költünk az adott lemezre többet mint egy tusfürdő ára.

Én abba a rétegbe tartozom, aki sok esetben él ezzel a lehetőséggel elvégre nem muszáj minden egyes alkalommal egy eredeti nyomású koronggal gazdagodni, már az is bőven boldoggá tesz, hogyha felírhatom a meglevő lemezek listájába az adott kiadványt.

Szóval ez egy nagyon érdekes hobbi szerintem, amit érdemes lenne minél több embernek elkezdenie, már azok közül akik érdeklődnek a zene hallgatás iránt és még érzik magukban a késztetést, hogy valamilyen módon támogassák is annak létrehozóját. Remélem, hogy az elmúlt években feléledni látszó bakelit kultusz már csak egyre jobban és jobban felfelé fog szárnyalni!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.