Ha januárban is koncertezel, a turnébuszra kell a téli gumi

Kezd körvonalazódni a 2018-as év, koncert dátumokat illetően. A zenekarommal idén szerencsére sikerült jó sok helyre szerveznünk bulikat, így gyakorlatilag nincs más dolgunk, mint körül turnézni az országot, nyáron pedig befejezni a szezont a fesztiválokon. Ehhez persze nagy felkészülés kellett és még fog is kelleni, hogy mindent úgy tudjunk előkészíteni, hogy az rendben legyen.
Leltárazni kell a technikai parkunkat, hogy mindenből van-e elég és persze valamennyi pót is, hogy bárhova ha megyünk, és esetleg technikai malőr lépne fel, azonnal tudjunk cselekedni. Ugyan ez a helyzet hangszerekkel. Minden tartozékuknak meg kell lenni, lehetőség szerint póttal együtt. Mert van, hogy egymás utáni napokon több koncertünk is van, és olyankor nem mindig tudunk hazamenni, tehát ha zűr van, el kell hárítni. Az ilyen dolog komoly befektetést igényel, ezért is kezdtük el már egy évvel ezelőtt tervezni, hogy az utolsó pillanatra már csak olyan dolgokkal kelljen foglalkozni, mint a koncert öltözék, vagy a szendvicsek az útra.

téli gumiDe mindennel még nekünk sem sikerült számolni. Illetve még pont időben jutott eszünkbe, de nem sokon múlott. Tudni illik ugyanis, hogy a jármű, amivel útnak indultunk, egy kisbusz volt, ahol elfért a sofőrünk, aki egyben a csapat segítője é hang technikusa is, valamint mi hatan és az összes cucc, amire szükségünk van. Így a hátsó ülés sort kivettük, a könnyebb pakolás érdekében. Viszont mivel kölcsön autó, egy valamit majdnem benéztünk. Lévén, hogy már januárban kezdjük a koncertezést, a kocsinak kellett volna rendelkeznie téli gumival. Ellenben ezt a tulajdonosa nem reagálta le időben és szerencse, hogy észrevettük, hogy az utóbbi időben nem használt szállító eszköz bizony nyári gumikon fut. Mi azonnal felvettük a kapcsolatot a tulajdonossal, aki, csak hogy ne menjen minden simán, külföldön tartózkodott. Mindenért nagyon bocsánatot kért és nagyon szégyellte magát, de sajnos nem tudott segíteni onnan. Mondta, hogy kifizeti nekünk az árát, sőt elenged a busz bérleti díjából, de muszáj nekünk megoldanunk a dolgot.
Erre én megkértem szépen, hogy legalább egy támpontot, vagy pár weboldal címet mondjon, hogy hol induljunk el. Szerencsére ebben is segítőkész volt. Elküldött nekünk üzenetben pár oldalt, ami között ott volt a https://gumidiszkont.hu/teli-gumi is. Ez azért fontos, mert végül erről az oldalról vásároltunk meg kell, hogy mondjam, fantasztikusan jó áron. Minden oldalt persze végig nyálaztunk, de nagyon drágák voltak az új téli gumi szettek, itt viszont több, mint 50%-os akció volt némelyikre. Ezért több sem kellett nekem, azonnal elküldtem a kiválasztott gumiknak a linkjét a busz tulajdonosának és vártam, hogy nyugtázza, mi pedig minél hamarabb megrendelhessük, hiszen 5 nap volt hátra az indulásig. Szerencsére a tulaj mindent rendben talált és rábólintott a gumikra, sőt nagyon is örült neki, hogy ilyen jó áron találtunk. És már utalta is nekünk a pénzt. Én pedig megvásároltam a gumikat és az átvételi ponton fel is tetettem őket.

Ezek után pedig nem is volt más feladatunk, mint mindenben elvégezni az utolsó simítást, összeszedni az utolsó ruhadarabokat, megírni a szám listát, egy nagyot aludni és bepattanni a turné buszba, valamint elkezdeni a nagy országos turnénkat az első koncerttel egy olyan helyszínen, ahol azelőtt még nem jártunk, de tudtuk, hogy tárt karokkal fognak minket várni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.