Jelmez kerestetik

Egyik nagyon kedves ismerősöm megkért, hogy írjam meg a blogomban a felhívását, hátha így nagyobb sikerrel járna. Egy amatőr színtársulat a Hair című musicalt fogja bemutatni április vége felé, és jelenleg folyamatban van a jelmezek beszerzése.

Mivel a darab a hétköznapi életben játszódik, ezért nekik is teljesen hétköznapi ruhadarabokra lenne szükségük. Mégpedig a következőkre; igazi retró napszemüvegek, trapéznadrágok, illetve bőrdzsekik motorosoknak. Ez utóbbi azért fontos, mert ezek megjelenésében van meg az a lázadó vadság, ahogy az ismerősöm fogalmazott, ami hitelesség teszi a dolgot. Ezeket természetesen nem ingyen kérik, illetve a megvétel és a kölcsönzés is játszik. Sokat ugyan nem tudnak fizetni érte, hiszen nincsen állandó bevételük, de ha valakinek egyébként is fölöslegesség váltak ilyen holmijai, akkor azt nagy örömmel fogadja a társulat. A hírt továbbadni ér!

Ami engem illet, én csak biztosítani tudok mindenkit, hogy egyrészt megbízható emberekről van szó, vagyis mindent úgy kapnak vissza a tulajdonosok, ahogy átadták, természetesen kimosva. Másrészt pedig nagyon jó a társulat, volt már szerencsém hallani őket élőben. Én mondom, hogy látszott a darabon, hogy mennyi munka van benne. Azonkívül tényleg szívvel-lélekkel csinálják, amit csinálnak. Szívből remélem, hogy sikerül ezt a darabot is úgy összerakni, ahogy azt megálmodták az első próbán.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.