Jó ebédhez fő a kávé

A minap meglátogatott kis lakomban az egyik legkedvesebb barátnőm. Ugyanolyan zenebolond, mint én, és éppen előző nap jutott hozzá egy nagyon ritka hanglemezhez, amire már mindketten régóta ácsingóztunk. Megbeszéltünk egy másnapi ebédet, de nem mehettünk étterembe, hiszen a találkozás apropója a lemez meghallgatása. Ezért hát meghívtam magamhoz és főztem egy kellemes ebédet. Az étkezés közben még inkább csak beszélgettünk, hiszen régen nem láttuk már egymást. Utána arra gondoltam, hogy iszunk egy nagy bögre kávét, hasonlóan szeretjük, jó sok tejjel és egy kis mézzel, majd eközben a társalgóban elmerülünk a zene élvezetében. Pompás elképzelés volt.

De koppantunk egy nagyot

Annyira belefeledkeztünk a beszélgetésbe, hogy a víz teljesen elfőtt és már a gumit kezdte megfőzni a szerencsétlen. Mondanom sem kell, hogy a kávé, mert azért kipróbáltuk ihatatlan volt a kis ezer éves kotyogósomat pedig már nem lehetett megmenteni, teljesen ráfőtt a gumi. Öröm az ürömben, hogy barátnőm nemrégiben ajándékozott egy nagyon jó minőségű kávéfőzőt nászajándékba. Ezért friss tapasztalataira hagyatkozva, hagytam neki, hogy nekem is segítsen választani egy újat. Lemez helyett tehát a laptopom került elő, ahol megmutatta az oldalt, ahonnan ő is rendelte az ajándékát. Számtalan lehetőség közül választhattunk. Először azt mutatta meg, hogy ő milyen masinát vásárolt a barátainak az esküvőre. Ez természetesen kicsit másfajta vásárlás, mint az én mostani válságos helyzetem. Neki akkor az volt a fontos, hogy választása tükrözze az alkalmat, tehát legyen benne romantika. Hogy hogyan lehet, egy kávéfőző romantikus? Engem is meglepett, de a megfelelő választással és körítéssel sikerült elérnie a kívánt hatást. Az oldalon ugyanis egyrészről talált olyan szuper elegáns kinézetű gépet, aminek alapvetően minden kávét szerető ember csak örülhet. Ráadásul megmutatta az oldalon azt is, hogy milyen extra kiegészítőket vásárolt hozzá, hogy az egész még meghitt is legyen. Különleges ízesítésű kávét és gyertyákat és még több apróságot.

Nekem most csak egy megbízható gépre volt szükségem, ami lefőzi nekem reggel, délben, este a kávémat. Igen, tudom. Sokat kávézom. De ha már ezen az oldalon jártunk, óhatatlanul felmerült bennünk a kérdés, hogy nem szeretném véletlenül, hogy az új szerzemény passzoljon a konyhámhoz? A lakásomhoz? Hozzám? Hát dehogynem szeretném! Ezért azokról kávéfőzőkről, amelyek szóba jöhettek letöltöttük és kinyomtattuk az oldalra feltöltött képeket és odapróbálgattuk a tűzhelyhez, a konyhában elfoglalt helyéhez. Megnéztük, hogyan mutatnak a nappaliban, az erkélyen, sőt, valamiért még a fürdőben is. Sosem lehet tudni, hova viszi majd a sors útja a lakásomban. Mondanom sem kell, hogy nagyon jól szórakoztunk annak ellenére, hogy se zenénk nem volt, sem kávét nem tudunk inni. De annyit beszéltünk róla és annyi szerkentyűt nézegettünk, hogy végül olyan érzés fogott el minket, mintha ittunk volna kávét. Végül aztán összeszedtük magunkat és írtunk mindegyik kép hátoldalára egy pro és kontra listát, így végül, nehezen bár, hiszen hatalmas a választási lehetőség, de végeredményben sikerült kiválasztani a számomra (és a lakásom számára) legmegfelelőbb darabot. Hurrá!

Az ismerősség kellemes érzése

Nagyon örültem annak, hogy van mellettem valaki, aki már jó tapasztalatokkal rendelkezik az oldallal kapcsolatban. Szeretem, ha valami megbízható, barátnőm pedig elég precíz az ilyen dolgokban, tehát, ha ő jó szívvel tudta nekem ajánlani ezt az ajándék webshopot, akkor én is bátran rendelhetek innen. Az esküvő óta már a pár is kipróbálta a gépet, és azt mesélték róla, hogy nagyon jól működik. Megmondom őszintén, hogy ez a plusz információ is segítette a döntésem meghozatalát. Biztos vagyok benne, hogy többször vissza fogok még látogatni az oldalra, mert nagyon tetszik a felépítése. Nagyon barátságosnak tartom, hogy nem pusztán a termékek felsorolása történik, hanem összeszedtek sok-sok információt a termékeik témakörében. Örülök annak, hogy nem csak vásárolhatok itt, hanem érdekességeket is megtudhatok, például a kávézási szokásokról. Nekem nagyon bejön, hogy külön ünnepi, ajándékozási alkalomra is rá tudok keresni és eszerint listázza nekem az ajándékötleteket. Vannak kedvenc boltjaim, ahonnan szoktam rendelni, de ebben a webshop gyűjteményben újabbakat ismerhetek meg és megtalálhatom azokat a régen áhított termékeket, amiket eddig még nem. Egyszóval, biztos, hogy rendszeres látogatójuk leszek!

Olyan sokáig bóklásztunk az oldalon levő rengeteg szuper termék között, hogy nem is vettük észre, milyen gyorsan elszaladt az idő. Már majdnem besötétedett. Barátnőm ezért szedelőzködött és elbúcsúzott, én pedig megrendeltem a számomra legmegfelelőbb gépet. Így a lemezt végül nem hallgattuk meg, de legalább lett egy újabb apropónk a következő találkozásra, amikor a vadonatúj kávéfőzőmmel készített kávé szürcsölgetése közben élvezhetjük a kellemes melódiákat.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.