Szép, egészséges fogak segítenek az önbizalommal teli sikerhez

Gyerekként sokszor elmondják az embernek, hogy mennyire fontos dolog, hogy épp legyen a fogsora.

Nekem is sokszor mondta anyám, hogy nagyon figyeljek oda a fogaim épségére, de nem értettem igazán, miért kell ezt annyit szajkózni addig, míg meg nem tapasztaltam, hogy milyen az, amikor az embernek nincsen rendben a foga.

Történt ugyan is, hogy nemrégiben elvesztettem az egyik fogamat. Bele se gondoltam korábban, hogy milyen kellemetlenségekkel járhat ez.

Zenész létemre sokat szerepelek emberek előtt, így már alapból kellemetlen az is, hogy látszik. Egy közszereplő esetében a média mindenbe belekapaszkodik, és pikkpakk újságcikk lesz abból, hogy az ember fiának hiányzik egy foga.

Emellett problémát jelent az is, hogy hiányzó foggal nehéz az evés, és egy letört fog érzékeny, így nagy a késztetés, hogy az ember megcsináltassa hamar.

Én is így tettem, és elmentem egy fogorvosi rendelőbe, amit az egyik barátom ajánlott nekem.

Nagyon kedves fogorvosi csapat, és laikus megítélésem szerint szakmailag is elég felkészültek.

A doki néni azt javasolta, hogy vegyük ki a fogamat, ami letört, és kerüljön a helyére egy implantátum , így észre sem lehet majd venni, hogy bármi gond is történt a számban.

Nehezen hittem el az elején, hogy egy műfog olyan hatást kelthet, mint az eredeti. Mindig a műfogsoros idősek jutottak eszembe róla, akiknek mindent el lehet mondani a fogsoráról, csak azt nem, hogy természetes a hatása, de szerencsére nem ilyen lett.

A doki néni még arra is odafigyelt, hogy színben passzoljon az implantátum a többi fogamhoz, és semmi esetre se üssön el, mondjuk amiatt, hogy túl fehér.

Így visszagondolva nagyon jó döntést hoztam azzal, hogy őket választottam, és ha ne adja a sors, még egyszer ilyen történne velem, akkor sem tennék másképpen, és csak velük csináltatnám meg a fogamat.

És másoknak is jó szívvel tudom ajánlani, gyakorlatilag bármelyik szolgáltatásukat.

Nekem az is nagyon szimpatikus volt, hogy a doki néni tanácsokkal is ellátott, hogyan tudom úgy ápolni a száj higiéniámat, hogy a fogaim minél tovább egészségesek és dekoratívak maradjanak.

Sok olyan dolog van, amit megtehetünk ezért, így másoknak azt javaslom, ne csak akkor menjenek el a fogorvoshoz, mikor már meg van a baj, hanem fordítsanak figyelmet a megelőzésre is.

Ehhez viszont tudatában kell lenni, mit követhetünk el, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre, és milyen módon érdemes alkalmaznunk ezeket.

Szóval, fogápolásra fel barátaim, én azt mondom, és kívánom nektek, sose tudjátok meg, milyen érzés, mikor nem tudsz nyugodtan beleharapni egy almába, vagy magabiztosan rámosolyogni egy csini lányra.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.